www.anunturisibiu.ro
Sectiuni
> Home
> Imobiliare
> Auto
> Anunturi Diverse
> Pensiuni
> Restaurante
> Hoteluri
> Catalog Firme
> Informatii utile
> Carte de telefon
Autentificare
· Parola uitata?
· Inregistrare
Gazduire DAVA Solutions
AC Helcor sprijina donatorii de sange
Reclama
Unde poti sa iti cauti o noua locuinta (27 martie 2019)

Cele mai ieftine si cele mai scumpe zone din Sibiu

Incepe anul 2010 cu implementarea unui sistem ERP de gestiune si management, cu automatizarea proceselor de business (2 martie 2010)

Dupa un an de instabilitate economica si financiara, necesitatea de reorganizare a activitatii este mai mult decat necesara, rentabilizarea si diminuarea pierderilor trebuind sa fie o prioritate pentru mediul de afaceri romanesc.

Totul incepe cu numarul UNU - e-cosmetic.ro (5 ianuarie 2010)

Asa este, totul deriva dintr-un inceput, la fel ca si anul nou care tocmai si-a inceput numaratoarea pornind de la UNU, pe care vi-l dorim plin de sanatate si frumusete.

Lean Manufacturing si PDCA - automatizarea proceselor si eliminarea pierderilor din productie, solutii de succes in perioada recesiunii (15 decembrie 2009)

Reducerea cheltuielilor si eliminarea pierderilor au devenit prioritati pentru mediul de afaceri din Romania, automatizarea proceselor prin intermediul unui sistem ERP ajutand la cresterea vitezei de reactie in derularea proceselor din cadrul activitatii organizatiei.

ISOtop Enterprise - cresterea competitivitatii economice si accesarea de fonduri europene (7 august 2009)

Dezvoltarea prin fonduri europene a devenit o necesitate pentru toate organizatiile care nu-si permit sa sustina toate investitiile de dezvoltare prin fonduri proprii, dar mai ales oportunitatea de imbunatatire a proceselor interne prin sistemul software de analiza, management si strategie - ISOtop Enterprise.

Alunitele intre farmec si melanom (20 iulie 2009)

Fiecare dintre noi are una sau mai multe alunite si nu de putine ori ne-am intrebat daca sunt sau nu periculoase, mai ales de cand se stie ca acestea pot degenera in melanom - cel mai agresiv tip de cancer

ISOtop Enterprise - managementul proiectelor in constructii si instalatii (12 iunie 2009)

ISOtop Enterprise, un instrument software de analiza, management si strategie vine in sprijinul companiilor de constructii oferind facilitati de planificare, organizare, coordonare si control al proiectelor, totul intr-un sistem software unitar.

Un produs recomandat firmelor de constructii si nu numai.

ISOtop Enterprise - managementul relatiei cu clientii - furnizorii si previzionarea cash flow-ului (29 mai 2009)

In contextul in care perioadele de incertitudine si instabilitate economica sunt inca prezente, necesitatea de eficientizare a afacerii a devenit primordiala, ISOtop Enterprise fiind un instrument software de analiza, management si strategie care vine in sprijinul managerilor.

Solutii de eficientizare pentru managementul financiar al companiei dumneavoastra – protectia anti-criza (4 mai 2009)

Pentru a va proteja afacerea in perioadele de incertitudine si instabilitate economica, SoftZone vine in sprijinul companiilor cu o solutie inovatoare – sistemul de gestiune si management, ISOtop Enterprise. Nevoia de eficientizare a companiilor precum si controlul in timp real al proceselor si activitatiilor face ca ISOtop Enterprise sa fie cel mai potrivit instrument anti-criza financiara pentru compania dumneavoastra.

Antioxidantii (7 ianuarie 2009)

Alimentele precum fructele, legumele si cerealele contin componente benefice pentru sanatate. Cercetarile au relevat faptul ca acestea, ca parte a unei diete sanatoase si echilibrate, au potentialul de a intarzia aparitia unor boli care au legatura cu inaintarea in varsta. Aceste observatii au dus la cercetari continue si amanuntite asupra componentelor acestui tip de alimente, cum ar fi antioxidantii, care pot fi in responsabili de imbunatatirea si mentinerea sanatatii.

Mai multe detalii gasiti pe www.sanatos-tun.ro

Indigestia (27 decembrie 2008)

Adesea in perioadele de sarbatori apar stari de indigestie ca urmare a consumului excesiv de alcool si de produse alimentare bogate in grasimi. Indigestia este de obicei un semn care sta la baza altor probleme de sanatate cum ar fi boala refluxului gastro-esofagian, ulcere, boala vezicii biliare, mai degraba decat o boala de sine statatoare.

Sursa www.sanatostun.ro

S-a lansat ciocolata Brukenthal (2 decembrie 2008)

Grupul de firme Pralin, distribuitor unic pentru Romania al gamei de produse gourmet a producatorului belgian de ciocolata Barry Callebaut, a lansat ieri primul brand de tip premium pe piata romaneasca, dupa cei doisprezece ani de activitate. Este un sortiment de ciocolata de lux, ce a fost lansat pe 1 decembrie, sub marca Brukenthal.

Pentru performanta companiei dumneavoastra ISOtop Enterprise vine cu noutati pentru Resurse Umane, Salarizare si Pontaj (5 iulie 2008)

ISOtop Enterprise vine cu noutati in ceea ce priveste Managementul Resurselor Umane, Salarizarii si al Pontajului, raspunzand cerintelor de performanta si flexibilitate ale unei companii care urmareste sa implementeze sau are implementat sistemul de management al calitatii ISO 9001:2000 si nu numai.

SoftZone SRL in colaborare cu Calitop SRL lanseaza ISOtop Enterprise - un sistem integrat de gestiune care vine in ajutorul tau! (12 mai 2008)

SoftZone SRL companie software lanseaza in colaborare cu Calitop SRL - firma de consultanta instruire şi audit in domeniul sistemelor de management al calitatii, ISOtop Enterprise un sistem integrat de gestiune care vine in sprijinul utilizatorilor de la toate nivelurile ierarhice prin simplitatea utilizarii acestuia oferind companiilor un instrument eficient pentru controlul afacerii si urmarirea acesteia din punct de vedere al Standardelor de Calitate - ISO 9001 in special.

Pastele - Traditii si obiceiuri (22 aprilie 2008)

Ne vesteste in fiecare primavara Invierea. Dar stii ce alte simboluri si traditii se leaga, in intreaga lume, de Sfintele Pasti?

Lumina lumanarilor din noaptea de Inviere, oua rosii sau incondeiate, miel, iepuras, sunt doar cateva dintre simbolurile pe care le asociem Pastelui. Afla cum il celebreaza crestinii din intrega lume si care sunt traditiile legate de acesta sarbatoare.

Palatul Parlamentului a doborat trei recorduri mondiale in Guiness Book (5 aprilie 2008)

Giganticul cub de granit din inima Bucurestilor si una din cele mai controversate constructii din Romania, Palatul Parlamentului, a reusit sa doboare trei recorduri mondiale in Guiness Book, relateaza Realitatea Tv.

Din pacate, cei de la Cartea recordurilor nu au cum contabiliza sutele de drame ale celor care au fost mutati cu forta din casele lor.

Proiecte de infrastructura in valoare de 420 de milioane de euro (24 martie 2008)

Ministerul Transporturilor a realizat proiecte de infrastructura in valoare de 420 de milioane de euro, la care se adauga cofinantarea din partea statului roman. Primele cereri pentru banii europeni vor fi depuse in aprilie.

Catolici prăznuiesc Vinerea Mare (21 martie 2008)

Vinerea Mare este ziua de doliu a creştinătăţii, ziua in care a pătimit şi a fost răstignit Isus Cristos, iar duminică, Paştele. Ziua de azi este, pentru credincioşii catolici, una cu o semnificaţie aparte pentru că aceştia prăznuiesc Vinerea Mare. Circa un miliard de catolici din intreaga lume, inclusiv din Romania, vor retrăi evenimentele din această zi sfantă: a pătimirii, a răstignirii şi a morţii pe cruce, pentru ca duminică să sărbătorească Paştele, cea mai mare zi a creştinătăţii. Vinerea Mare este ziua de doliu a creştinătăţii, ziua in care a fost răstignit Isus Cristos.

Romania, facuta praf pe Travel Channel (28 februarie 2008)

Una dintre cele mai apreciate emisiuni de calatorie din lume prezinta Romania drept o tara pe care nu ti-ai dori sa o vizitezi Episodul de marti al "No reservation", unul dintre cele mai urmarite programe ale postului de televiziune Travel Channel, a fost dedicat Romaniei. Anthony Bourdain, gazda show-ului a caruit tema este testarea bucatariilor lumii, a descoperit si a prezentat americanilor o Romanie lipsita de gust, dar si de ospitalitate. Lucrurile au mers prost inca de la primii pasi ai lui Bourdain in Romania, intrucit acesta nu si-a ales un ghid roman, ci unul rus, Zamir, care il mai insotise in calatoriile din Rusia si din Uzbekistan.

Medicii si profesorii sunt favorizati la cresterile salariale (24 ianuarie 2008)

Premierul Tariceanu a anuntat cresteri prudente de salarii pentru bugetari in 2008, cu exceptia medicilor si profesorilor. "Avem in vedere impulsionarea anumitor sectoare.

In sanatate, unde au aparut semnele unei hemoragii de personal - medicii si asistentele plecind in strainatate pentru salarii mai mari -, va trebui sa majoram salariile peste media cresterilor din celelalte sectoare bugetare."

Noul salariu minim pentru angajatii cu studii superioare este de 1.000 de lei (18 ianuarie 2008)

Noul salariu minim pe economie, valabil de la 1 ianuarie 2008, corelat cu actualii coeficienti aferenti nivelului de pregatire al angajatilor, conduce la o "grila" in care salariile de referinta se situeaza in intervalul de 500 de lei, pana la 1.080 de lei.

Valorile s-ar putea modifica pe parcursul anului, in functie de negocierile dintre patronate si sindicate, deocamdata fara concluzie.

15 zile de gratie inainte de intrarea in Biroul de Credit (9 ianuarie 2008)

De la 1 martie, bancile vor fi obligate sa isi anunte clientii rau-platnici inainte de a-i introduce in baza de date a Biroului de Credit.

Romanii vor avea la dispozitie o perioada de 15 zile pentru a isi achita ratele restante inainte de a ajunge in baza de date a Biroului de Credit. Prevederea este continuta intr-un ordin al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal.

Aceasta decizie poate avea un caracter discriminatoriu in conditiile in care datornicii inregistrati inainte de 1 martie vor ramine in baza de date a Biroului, desi nu au beneficiat de perioada de gratie de 15 zile. Situatia s-ar putea modifica insa si in ceea ce priveste datornicii mai vechi.

Stavanger - Capitala Culturala Europeana in 2008 (3 ianuarie 2008)

Orasul norvegian Stavanger va fi in 2008 capitala culturala europeana, oferind celor interesati sansa de a descoperi un oras nordic, de dimensiuni medii, dar cu un farmec aparte si o interesanta istorie. Avand toate conditiile pentru a fi o metropola moderna, Stavanger este o asezare mica, avand doar 114.000 de locuitori (250.000 daca luam in calcul si zonele limitrofe). Veti gasi in Stavanger atat cladiri moderne, cat si peisaje frumoase, impresionante chiar, de la un fjord adanc la o insula batuta de vanturile nordice sau o plaja cu nisip alb, la doar o ora distanta de centrul orasului.

Companiile romanesti - cea mai saraca intrebuintare a internetului din Uniunea Europeana (11 decembrie 2007)

Romania ocupa inca o data ultimul loc in topul tarilor din Uniunea Europeana.

Companiile romanesti au cel mai sarac acces la internet, cele mai putine conexiuni broadband si pagini proprii de internet, comparativ cu celelalte firme europene, potrivit unui studiu realizat de biroul european de statistica, Eurostat. Pentru aceasta analiza, in cazul Romaniei si a altor trei tari, au fost utilizate datele aferente anului trecut.

Tariceanu: Taxa de prima inmatriculare nu va fi nici eliminata, nici redusa (4 decembrie 2007)

Premierul Tariceanu a declarat marti ca taxa auto de prima inmatriculare nu va fi eliminata si nici redusa, relateaza NewsIn. Premierul sustine ca actualele discutii cu reprezentantii Comisiei Europene au la baza doar aspecte de ordin tehnic.

"Nu se pune problema reducerii sau eliminarii taxei de prima inmatriculare. Se discuta insa ca, pe baza observatiilor Comisiei, sa se modifice anumite aspecte tehnice", a afirmat Tariceanu.

Top 300 Capital: Dinu Patriciu - primul loc in topul celor mai bogati romani (28 noiembrie 2007)

Dinu Patriciu a trecut pe primul loc in Top 300 Capital, cu o avere estimata la 3,1 - 3,3 miliarde dolari, detronandu-l astfel pe Iosif Constantin Dragan, cel care a detinut doi ani la rand titlul de cel mai bogat roman. Potrivit clasamentului pe 2007 realizat de revista Capital, Gigi Becali si Ion Tiriac ocupa pozitiile doi si trei din clasament, iar Dragan a cazut pe locul sapte.

Pensiunea Daria (28 noiembrie 2007)

Marea Britanie ar putea amina eliminarea restrictiilor pe piata muncii (30 octombrie 2007)

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, l-a informat marti pe ministrul de externe, Adrian Cioroianu, ca guvernul britanic ar putea sa anunte oficial aminarea ridicarii restrictiilor privind accesul pe piata muncii.

Potrivit unui comunicat al MAE, decizia autoritatilor britanice va fi perceputa nefavorabil, in contextul in care majoritatea statelor membre au relaxat restrictiile impuse cetatenilor bulgari si romani.

Taxa auto: Bruxelles-ul ar putea deschide a doua etapa a procedurii de sanctionare a Romaniei (24 octombrie 2007)

Comisia Europeana va deschide pana la sfarsitul acestui an a doua etapa a procedurii de infringement impotriva Romaniei deschisa din cauza taxei de prima inmatriculare, daca autoritatile de la Bucuresti nu vor modifica legislatia actuala in conformitatea cu cea europeana, a declarat Maria Assimakopoulou, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru taxe, citata de NewsIn.

Aceasta etapa consta in transmiterea unei scrisori de argumentatie (reasoned opinion) care contine recomandari precise ale modului in care trebuie modificata taxa. Daca nici in urma acestei scrisori, Romania nu se conformeaza normelor europene in materie, CE va inainta cazul Curtii Europene de Justitie.

Week-end cu zapada! Drumuri afectate de ninsoare (21 octombrie 2007)

La munte stratul de zapada are deja cativa centimetri, dupa ce de sambata noapte a inceput sa ninga abundent.

Drumul spre Rasnov este blocat din cauza asfaltului inghetat si a lapovitei. Si in Pasul Tihuta, care face trecerea intre Transilvania si Moldova, circulatia este restrictionata pe un singur sens de mers, relateaza Rador.

Top 10 trucuri care tin loc de medicamente (17 octombrie 2007)

Aveti idee cum puteti scapa de o durere de masele "fara sa deschideti gura"?

Va dam un indiciu: eliminati din start raspunsurile gen pastile, injectii, palinca, ceapa etc. Va spunem numai atat: cercetatorii au gasit o metoda care nu are, aparent, nicio legatura cu stomatologia.

Ecologie si premiere la SIAB 2007 (5 octombrie 2007)

La Salonul International Auto Bucuresti, care si-a deschis joi portile pentru oficialitati si presa, sunt reprezentate 40 de marci de automobile si 35 de marci de motociclete si ATV-uri.

Desi spatiul pentru expozitie nu este cel mai fericit ales, cei carora le plac automobilele, motocicletele si fetele frumoase vor avea ce vedea. Incepand de vineri, SIAB este deschis publicului, timp de zece zile.

Absolventii de facultate vor avea calificari abia in 2010 (2 octombrie 2007)

Multi dintre studenti spun ca merg la facultate sa obtina o diploma si mai putin pentru o calificare.

Curricula universitatilor este invechita, iar noile specializari se orienteaza mai degraba dupa nevoile profesorilor de a-si inmulti numarul de cursuri tinute, decat in functie de ceea ce piata muncii le cere - lucru pe care chiar Dumitru Miron, Secretarul de Stat pentru Invatamantul Superior il recunoste.

Topul meseriilor care vor avea intotdeauna cautare. Medicii sunt indispensabili (25 septembrie 2007)

Desi s-au dus zilele in care meserii precum potcovaria si tabacaria erau la mare cautare, totusi au continuat sa existe unele care, cu timpul, au devenit indispensabile. Stiinta si tehnica au avansat, iar ele au ajuns sa devina din ce in ce mai specializate. Site-ul msn.com propune o lista cu 11 meserii de care nu ne vom putea lipsi.

Recrutari in UE (19 septembrie 2007)

Prin completarea unui simplu CV, pe site-ul www.anofm.ro, sibienii pot ajunge sa cistige salarii de peste 40.000 de euro pe an, in tarile din Uniunea Europeana. In acest moment, sibienii care solicita un loc de munca in Uniunea Europeana au la dispozitie 1.252 de locuri de munca vacante.

Dintre acestea, 405 locuri de munca sint in Irlanda, tara care doreste sa angajeze 304 asistente (moase), oferind un salariu cuprins intre 35.000 si 47.000 euro pe an. Slovacia pune la dispozitia celor interesati 336 de locuri de munca vacante, Republica Ceha 243 de locuri de munca, Polonia - 111, Marea Britanie - 79, Ungaria - 49 etc.

Avertisment: gazele de esapament sufoca inima (14 septembrie 2007)

Atentie ce traseu va alegeti pentru jogging! In timpul orelor cu trafic aglomerat, riscati sa faceti atac de cord daca alergati in apropierea coloanelor de masini si inhalati poluarea produsa mai ales de motoarele diesel. Este concluzia unor cercetatori scotieni, aparuta in New England Journal of Medicine.

Riscul unor boli cardiovasculare apare chiar si dupa numai o ora de efort fizic in poluarea facuta de masini. Cele mai periculoase sunt considerate gazele de esapament produse de motoarele diesel, pentru ca acestea emana de 100 de ori mai multe particule care polueaza decat motoarele pe benzina.

Top 10 lucruri care se pot face cu o bere (3 septembrie 2007)

Daca pui un barbat sa rezume, in doua vorbe, de ce bea bere ar spune, probabil, ca vrea sa se racoreasca sau ca il ajuta sa elimine pietrele de la rinichi.

Femeile insa i-au gasit si alte intrebuintari. Care sunt acestea aflati de la editorii Men’s Health.

Hrana buna dauneaza grav sanatatii (29 august 2007)

Pestele, cerealele, iaurtul si alte alimente sunt considerate mancaruri sanatoase pana cand ajung pe mainile fabricantilor. Cu cat sunt mai procesate, cu atat dispare orice legatura dintre ele si alimentatia sanatoasa. Drept dovada, cititi eticheta unei pungi de popcorn. Pe langa porumb, mai exista un sir lung de alte ingrediente, care nu au nicio legatura cu porumbul de floricele.

Site-ul livescience.com prezinta cateva dintre produsele sanatoase, de al caror nume se folosesc comerciantii sa-si vanda marfa.

Municipalitatea organizeaza proceduri de achizitie pentu reabilitarea a inca opt strazi (27 august 2007)

Municipalitatea sibiana a pregatit documentatia necesara pentru procedura de achizitie pentru lucrarile de reabilitare a inca opt strazi din municipiul Sibiu, procedurile urmand sa demareze dupa publicarea anunturilor in mod oficial.

Cinci dintre aceste strazi alcatuiesc pachetul numit „Zona Lazaret – Piata Cluj – Gara Mica – Tiglari – Turnisor”, acesta incluzand urmatoarele strazi: Progresului, Praga, Serpuita, Alecu Russo si Decebal. Fondurile necesare pentru reabilitarea acestor strazi provin din suma ramasa din cel de-al doilea imprumut pe care municipalitatea sibiana l-a contractat de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in valoare de 10 milioane de euro.

Topul barbatilor care mananca sanatos. Romanii sunt codasi (23 august 2007)

Portughezii sunt cei mai bine hraniti barbati din lume. Aceasta este concluzia la care au ajuns editorii revistei Men's Health. Ei au realizat o cercetare internationala, in care au fost intervievati barbati din 20 de tari. Clasamentul arata ca portughezii mananca cel mai sanatos, iar romanii, indienii si ucrainienii, cel mai prost.

Ocupantii locului intai mananca mult peste - cel putin un fel de mancare pe zi - asa ca acizii grasi omega 3 din peste ii feresc de boli de inima si, posibil, cancer de prostata.

Proiectul de salarizare a medicilor, pe masa negocierilor (22 august 2007)

Sindicatele din sanatate se intalnesc, miercuri, cu reprezentantii ministerului Sanatatii pentru a discuta proiectul privind noua forma de salarizare a medicilor, transmite Radio Romania.

Documentul, facut public pe pagina de internet a ministerului, prevede ca salariul de baza al medicilor din spitale sa poata fi diminuat sau majorat cu pana la 50 de procente, in functie de performanta actului medical. In plus daca spitalele au venituri proprii, salariul s-ar putea chiar dubla.

Nici un castigator al marelui premiu la Loto (20 august 2007)

La extragerea Loto 6/49 de duminica, 19 august, numerele extrase au fost 46, 34, 45, 3, 19, 30. La extragerea Noroc, numerele extrase au fost 4, 5, 0, 8, 3, 0, 0. Interesul pentru joc a fost foarte mare, pentru ca potul la categoria I, a fost in valoare de peste 27,9 milioane lei (aprox. 8 milioane de euro) - cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romane.

Centrul de Informare pentru Turisti isi prelungeste programul de functionare (30 iulie 2007)

Oata cu inceperea sezonului turistic estival, numarul turistilor care viziteaza Sibiul si Centrul de Informatii pentru Turisti din cadrul Primariei Sibiu a crescut in mod constant. Din acest motiv, Primaria Sibiu, in colaborare cu Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 a luat masuri in vederea asigurarii unor servicii corespunzatoare de informare oferite oaspetilor orasului nostru.

Baschet la lumina lunii (25 iulie 2007)

Marele eveniment prin care Sibiul poate intra in Cartea Recordurilor se apropie cu repeziciune. Pregatirea celor 24 de tineri selectati pentru a evolua in incercarea de doborare a recordului de cel mai lung meci de baschet se afla pe ultima suta de metri.

In premieră pentru sibieni, teatrul devine liber (19 iulie 2007)

După succesul intregistrat de ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru, sibienii au din nou parte de un festival de teatru. Se află la prima ediţie şi işi propune să elibereze teatrul aşa cum il ştiam pană acum.

Roboteii sibieni pe locul cinci in lume (17 iulie 2007)

Echipa sibiana Oxsy a reusit cea mai buna perfomanta personala, de pana acum, in cadrul editiei de anul acesta a Robocup, Campionatul Mondial al Robotilor, care s-a desfasurat in Atlanta, SUA, la inceputul lunii.

Cei doi sibieni, Sebastian Marian si Dorin Luca, au castigat locul 5

Interviu cu Sebastian Lupu, director general Asco System. Centrul Sibiului ramane fara internet (11 iulie 2007)

Piata de internet si telefonie fixa din Sibiu este una in continua crestere, sustin cei care actioneaza in domeniu. Ca un facut, insa, tocmai in centrul istoric al Sibiului aceasta dezvoltare nu se mai petrece. Motivul - retelele nu mai pot fi extinse, costurile ar fi prea mari, iar clientii sunt in continua scadere.

Cadou verde (10 iulie 2007)

Gradina din fata Primariei, in interiorul caruia au poposit, inca de duminica, doi ursi si o barza din iedera, a fost inaugurata ieri de catre Klaus Johannis si primarul orasului francez Lucon, Pierre Guy Perrier. Gradina de 10 metri patrati de sub biroul primarului a costat 45.000 de euro.

Dezastrul din Paltinis (6 iulie 2007)

Primarul Klaus Johannis a anuntat, ieri, ca exista mai multi investitori care ar dori sa faca afaceri profitabile in statiunea Paltinis, pe vremuri o perla a turismului sibian, astazi un exemplu de dezastru si nepasare. Deocamdata, mult asteptatii investitori nu au semnat nimic si raman o necunoscuta pentru sibianul de rind sau turistul care ne viziteaza Capitala Culturala Europeana, iar pe urma se minuneaza de dezastrul de la Paltinis. In plina vara, la jumatatea anului, drumarii de la SC DPC SA au primit ordin sa peticeasca drumul ce uneste Sibiul cu singura statiune montana din judet.

Ne ameninta furtunile (4 iulie 2007)

Vremea ne joaca iarasi feste. Dupa precipitatiile abundente de ieri dupa amiaza, sibienii se pot astepta la furtuni insotite de descarcari electrice. Avertismentul a fost trimis, ieri, de catre Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile. Avertizarea meteorologica primita de Prefectura Sibiu se incadreaza in codul galben, ceea ce inseamna ca vom avea parte de intensificari ale vintului, descarcari electrice si chiar grindina.

Extragerea PNL: 17 din 21 (2 iulie 2007)

Hotelul Ramada a fost scena pe care s-a desfăşurat teatrul alegerilor din cadrul PNL Sibiu. 17 persoane din cele 21, câte au fost alese în conducerea judeţeană a partidului se cunoşteau încă de dinainte de a se depune primul vot în urnă. ZIARUL de Sibiu a intrat în posesia unui bilet distribuit la membrii de partid pe care era înşirată echipa ideală, care ar fi trebuit aleasă. În urma votului, în afara primarului din Copşa Mică, Tudor Mihalache, care a candidat pentru un post de vicepreşedinte, Nicolae Petria, Cristian Săftescu şi Ioan Nicoară, care au vrut un loc de membru în Biroul Permanent Judeţean, au intrat toate numele trecute pe bilet.

Verdele nu e un moft (27 iunie 2007)

Acum se vad primele efecte ale taierilor de copaci din orasul Sibiu.Copacii si zona verde sunt lucruri esentiale, mai ales pentru un oras turistic, unde ai zice ca turistii trebuie sa colinde strazile si trotuarele, ca sa iti admire cladirile.

Centura a inceput sa se prabuseasca! (20 iunie 2007)

Intocmai ca la romani, si ce a fost deja construit din centura ocolitoare a Sibiului a inceput sa se prabuseasca. In lipsa finalizarii si consolidarii, mari bucati din centura ocolitoare au inceput sa se surpe. Intre timp, autoritatile abia acum si-au facut timp sa rezilieze contractul cu Todini. Şi anunta o noua licitatie, pentru toamna acestui an. Iar termenul de finalizare este cand 2009, cand 2010. Oricum, pana la licitatie, lucrarile executate se vor deteriora mai mult. Ideea terminarii terminarii tronsonului de centura dintre Vestem si drumul catre Medias a picat.

Tarta de 31 de metri, record pentru Romania (18 iunie 2007)

Cea mai lunga tarta cu capsuni facuta vreodata în România a fost preparata ieri la Sibiu. Tarta, lunga de 31 de metri, a fost pregatita în mai mult de sase ore, pentru a fi devorata apoi în mai putin de un ceas de pofticiosii adunati.

220 de kilograme de capsuni

Pe bulevardul Nicolae Balcescu, pregatirea a început la 6.00 dimineata. Blaturile, coapte cu o zi înainte, au fost puse cap la cap pe o masa lunga. S-au folosit 150 de kilograme de aluat.

Romania, fruntasa la inmatriculari de masini noi (14 iunie 2007)

Numarul masinilor noi inmatriculate in primele cinci luni ale acestui an in Romania a crescut cu 23% fata de perioada similara a anului trecut, la 110.762 unitati, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

In mai, au fost inmatriculate 28.061 autoturisme noi, cu 29,8% mai mult fata de cele 21.617 inregistrate in mai 2006.

Taxa de prima inmatriculare discutata, azi, cu oficialii europeni (22 mai 2007)

Propunerile autoritatilor romane privind taxa de prima inmatriculare a masinilor din import sunt discutate, marti, la Bruxelles de reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor si oficiali ai Comisiei Europene.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a prezentat, saptamana trecuta, noua grila pentru aceasta taxa, ce are la baza principiul potrivit caruia cuantumul taxei scade pe masura ce varsta masinii creste.

70% dintre tinerii din orase vor sa-si deschida o afacere (17 mai 2007)

Un studiu realizat de Leo Burnett vorbeste despre cum gandesc, ce cumpara si ce consuma tinerii urbani din Romania zilei de astazi. De aici aflam ca doar 18% dintre tinerii romani spun ca “nu se impaca deloc cu computerul sau cu tehnologia in general”, iar sapte din zece spun ca intentioneaza, ca in viitor, sa aiba propria afacere.

Pe 22% dintre ei ii incanta poligamia si peste doua treimi dintre tineri declara ca nu ii intereseaza ce spun altii despre ei.

Azi, e ultima zi de depunere a declaratiilor de venit (15 mai 2007)

Persoanele fizice care trebuie sa depuna la fisc declaratiile de venit mai au la dispozitie doar ziua de astazi, termenul-limita fiind de 15 mai. Este vorba despre Declaratia speciala privind veniturile realizate in tara - formularul 200 si Declaratia privind veniturile din strainatate - formularul 201. Ambele documente se depun la administratia fiscala din localitatea de domiciliu.

Cei care nu vor depune declaratia la termenul anuntat de autoritatea fiscala vor plati amenzi cuprinse intre 10 si 100 de lei, totusi avand posibilitatea ca, in termen de 48 de ore, sa achite jumatate din minimul amenzii.

CNP: salariul mediu net va fi 1.019 lei in 2007, in crestere cu 19,2% fata de anul trecut (3 mai 2007)

Salariul mediu net va ajunge in acest an la 1.019 lei, in crestere cu 19,2% fata de anul anterior, conform prognozei finale de primavara a Comisiei Nationale de Prognoza (CNP). Salariul va continua sa creasca cu peste 8% pana in 2013. In 2008, salariul mediu net este estimat la 1.147, cu 12,6 fata de anul precedent.

Pentru 2009, CNP anticipeaza un salariu mediu net de 1.267 lei, cu 10,5% mai mult fata de 2008. In 2010, salariul mediu net va fi de 1.370 lei, crestere anuala de 8,1%. Castigul salarial va continua sa creasca si in anii urmatori, cu putin peste 8% in fiecare an din intervalul prognozat (2007-2013).

Taxa verde pentru produsele electrocasnice (1 mai 2007)

Preturile produselor IT&C, sunt mai mari cu 7RON, pentru ca a intrat in vigoare “taxa verde” platita de cumparator pentru acoperirea costurilor cu colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Deocamdata, taxa se aplica doar pentru echipamentele informatice si de telecomunicatii: imprimante, calculatoare personale sau portabile, fotocopiatoare, masini de scris electrice, faxuri, telefoane fixe si mobile.

Descoperire revolutionara: monoxidul de carbon ar putea fi folosit pentru a se realiza bio-combustili (24 aprilie 2007)

O companie din Noua Zeelanda a anuntat ca a gasit finantare pentru a lucra la un proiect prin care s-ar putea obtine etanol din monoxid de carbon, informeaza International Herald Tribune. Reprezentantii Lanza Tech, companie cu sediul in Auckland, au declarat ca au descoperit un proces de fermentare prin care o bacterie se hraneste cu monoxid de carbon, eliberand apoi etanol.

Etanolul este unul din cele mai populare tipuri de bio-combustibili, in acest moment fiind obtinut cu preponderenta din porumb.

Traian Basescu a fost suspendat de Parlament cu 322 de voturi 'pentru', 108 'impotriva' si 10 anulate (24 aprilie 2007)

Rezultatele oficiale ale votului Parlamentului: 322 de voturi "pentru", 108 "impotriva" si 10 anulate. In momentul votarii au fost prezenti in sala 440 de parlamentari din totalul celor 465. Votul parlamentarilor pe tema suspendarii presedintelui Traian Basescu a inceput la ora 14.10.
35 de minute mai tarziu, urnele au fost scoase din sala si a inceput numaratoarea. Timp de 171 de minute, reprezentantii grupurilor parlamentare si-au exprimat pozitia referitoare la subiectul dezbatut. Votul a fost secret, cu bile.

Sibiu Jazz Festival (16 aprilie 2007)

In mai, Capitala Culturala a Europei gazduieste cel mai important festival de jazz. Concerte, jam sessions, expozitii si videoproiectii vor sta la dispozitia iubitorilor genului.

"Sibiu Jazz Festival" a ajuns la cea de-a 37-a editie, iar programul se anunta exploziv, prin participarea unor maestri de renume, ca Enrico Rava, cel mai mare muzician italian de jazz, sau Viena Art Orchestra, cea mai bine cotata orchestra de jazz din Europa. Daca in editiile trecute, organizarea a mai lasat de dorit, anul acesta se lucreaza din greu ca totul sa iasa snur.

Pacienti de vinzare (29 martie 2007)

De la inceputul acestui an, reglementarile aparute in medicina primara dau posibilitatea medicilor de familie sa-si vinda cabinetele cu tot cu lista de pacienti inscrisi. Bineinteles, unui alt medic.

Conform legii, "noul titular va aduce la cunostinta autoritatilor de sanatate publica teritoriale, caselor de asigurari de sanatate, respectiv pacientilor, preluarea praxisului". Pina in prezent, nu s-a inregistrat un astfel de caz in Sibiu.

Zece lucruri pe care nu trebuie sa le spui sefului (22 martie 2007)

Din 24 de ore cat are o zi, aproape jumatate din timp il petrecem la serviciu. Asa ca este de preferat sa ne alegem o slujba, unde sa ne simtim in largul nostru si nu un loc unde sa fim nevoiti sa mergem in varful picioarelor, cantarindu-ne fiecare cuvant.

Exceptie de la regula trebuie sa facem insa atunci cand stam de vorba cu seful. Site-ul menshealth.com a publicat 10 lucruri pe care nu ar trebui sa i le spui sefului.

Noul sistem de trafic in centrul istoric (7 martie 2007)

Municipalitatea incepe din aceasta saptamana implementarea noului sistem de trafic in centrul istoric care se bazeaza pe ciruclatia pe sensuri unice. Aceasta etapa urmeaza montarii pilonilor mobili si ficsi de selectare a traficului, montarii barierelor si introducerii insulelor pietonale pentru calmarea traficului.

Echipele de lucru ale SC DPC SA au montat deja indicatoarele rutiere corespunzatoare marcarii sensurilor unice pe strazile: Gheroghe Lazar, Filarmonicii, Pompeiu Onofreiu, Manejului, Barbierilor, Selarilor, Tipografilor, timotei Popovici, Piata Schiller, Arhivelor, Papiu Ilarian, Cetatii, General Magheru si Avram Iancu.

'A fost sau n-a fost' va rula in Statele Unite (6 martie 2007)

Dupa “Moartea Domnului Lazarescu”, un alt doilea film romanesc reuseste sa patrunda in cinematografele americane. “A fost sau n-a fost”, pelicula regizata de Corneliu Porumboiu, a fost prezentat presei americane din New York, iar criticii s-au declarat “incantati” de productia romaneasca.

Beneficiind de o puternica campanie publicitara a unei companii americane, pelicula semnata de Corneliu Porumboiu va rula in cinematografele din Statele Unite incepand din iunie cu titlu de “12:08 East of Bucharest”.

Noaptea premiilor Oscar s-a incheiat (26 februarie 2007)

Noaptea cea mare a premiilor Oscar s-a încheiat, la teatrul Kodak din Los Angeles.

Filmul lui Martin Scorsese "Cârtiţa" a câstigat, cel mai important premiu Oscar, pentru Cel mai bun film, o categorie ce nu a avut favoriti în acest an. Thriller-ul "Cârtiţa" ("The Departed"), o poveste despre coruptia din politia din Boston i-a adus lui Martin Scorsese cel de-al doilea Oscar din carieră, după ce, tot duminică noaptea, a câstigat premiul pentru Cel mai bun regizor.

Nissan, Renault si Mahindra ar putea construi un model derivat de Logan (24 februarie 2007)

Companiile auto Nissan Motor, Renault si Mahindra & Mahindra ar putea construi o fabrica auto in orasul indian Chennai, unde vor realiza modele derivate ale autoturismului Logan, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Cei trei constructori auto vor detine impreuna unitatea de productie din orasul Chennai, a carei capacitate de productie va fi de 350.000 de automobile anual in 2009.

Testele nationale, transformate in evaluari anuale (15 februarie 2007)

La mai putin de trei ani de la renuntarea la examenul de Capacitate si trecerea la Testele nationale, Ministerul Educatiei propune din nou schimbarea sistemului de evaluare.

Proiectul legii invatamantului preuniversitar prevede eliminarea oricarui tip de examinare la final de ciclu scolar. O alta varianta ar fi revenirea la examenul clasic, ceea ce inseamna ca ne intoarcem de unde am plecat in 1999.

Schimbarile ii afecteaza atat pe profesori, cat si pe elevi pentru ca, spun ei, abia s-au obisnuit cu Testele nationale. Daca legea va fi votata, prima generatie care va scapa de teste ar fi cea a elevilor care sunt acum in clasa a VI-a.

Un gand bun de Sfantul Valentin (9 februarie 2007)

„De multe ori femeile resping
Chiar lucrul ce le place...
Un nu sporeste dragostea pe urma.
daca se-ncrunta, n-o face din ura.
Ci ca sa fie si mai mult dorita
Daca te-alunga ea, nu-i ca sa pleaci...”
Valentin catre ducele Milanului, tatal Silviei

Citeste mai departe povestea Sfantului Valentin...

Un milion de europeni au semnat pentru etichetarea alimentelor OMG (5 februarie 2007)

Comisarului European pentru Sanatate, Markos Kyprianou, a primit luni o petitie semnata de un milion de cetateni ai UE care cer ca laptele, carnea, ouale si alte produse animaliere sa fie etichetate corespunzator in cazul in care animalele de la care provin au fost hranite cu organisme modificate genetic (OMG).

Organizatia neguvernamentala de mediu Greenpeace a adunat, cu ajutorul grupurilor de consumatori si a altor organizatii de mediu, semnaturi in 21 de state membre ale Uniunii Europene in perioada mai 2005 - decembrie 2006.

16% sau 2%? Ce impozit platesc microintreprinderile in 2007 (1 februarie 2007)

Patron in loc de angajat: o serie de fosti salariati si-au facut firma lor, prin care incheiau nu de putine ori contracte de consultanta. O intreaga discutie a aparut in legatura cu impozitul ce va fi platit de acestea in 2007. E 16% sau 2%?

Poate fi unul sau altul, depinde de contractele din aceste luni. In 2007 se schimba sistemul. Daca pana acum fiecare patron se uita la cifra de afaceri din anul anterior pentru a sti ce are de plata in acel an, acum o sa ia in calcul veniturile in orice moment al unui trimestru. In cazul in care se depaseste plafonul, se trece la impozit pe profit imediat, fara a se mai astepta anul fiscal urmator.

Azi se va propune interzicerea fumatului in locurile publice in toate statele UE (30 ianuarie 2007)

Comisarul european pentru protectia consumatorilor, Markos Kyprianou, va propune azi interzicerea fumatului in locurile publice in toate statele UE.

Preocuparea pentru reducerea numarului fumatorilor in Uniunea Europeana este mai veche, Irlanda fiind prima tara care a interzis fumatul in locurile publice, in 2004.

„Washington Post“ comenteaza ca reactia guvernelor europene a fost determinata de rezultatele alarmante ale rapoartelor medicale, conform carora cel putin 500.000 de cetateni ai statelor UE mor in fiecare an ca urmare a unor probleme de sanatate cauzate de consumul de tutun.

Taxa auto ramane neschimbata, in ciuda avertismentelor CE (12 ianuarie 2007)

Ca urmare a scandaluri iscate de nivelul taxei de prima inmatriculare, cei doi ministri direct responsabili, Sulfina Barbu si Sebastian Vladescu, au organizat o conferinta de presa in dorinta de a explica motivele pentru care in Romania aceasta taxa are un nivel mult superior celorlalte state europene.

Concluzii? Taxa de prima inmatriculare auto ramane in vigoare la acelasi nivel stipulat in Codul Fiscal, nimeni nu stie cand se va modifica nivelul ei, si nici macar cuantumul cu care va fi modificata.

O noua belea pentru soferi: trusa de siguranta (10 ianuarie 2007)

Conducatorii auto care nu si-au dotat masinile cu triunghiuri reflectorizante, stingator pentru incendii si trusa medicala risca 195 de lei amenda.

In ultima perioada, mai multi soferi au primit amenzi, pentru ca nu si-au dotat masinile cu triunghiuri reflectorizante, stingator pentru incendii si trusa medicala, omologate. Mare parte dintre ei au contestat sanctiunile. Motivul: nu stiau ca triunghiul sau trusa de prim-ajutor erau contrafacute.

O alta problema este aceea ca, speriati de sanctiunile pe care le-ar putea primi, multi conducatori auto plecati, in ultimele zile, in cautarea "setului de siguranta" au constatat ca acesta este aproape imposibil de procurat, intrucat toate marile magazine si-au epuizat deja stocurile.

Sibiu: Capitala culturala europeana cu parfum germano-balcanic (3 ianuarie 2007)

O mare de turisti, cum rar a vazut Sibiul. Pe 31 decembrie, o armata de oficiali UE, artisti, ziaristi sau simpli gura-casca au invadat micul burg medieval. Estimari neoficiale indicau citeva mii de turisti sau tot atitia potentiali clienti.

Clientii cui? In plin centrul Sibiului, in preajma lansarii programului “Sibiu 2007, capitala culturala europeana”, comerciantii au tras obloanele. Pe bulevardul comercial al Sibiului functionau, spre disperarea turistilor, o farmacie si o alimentara. “Am fost foarte mirat sa constat ca nu gasesc nimic deschis.

Sibiul de sarbatori (15 decembrie 2006)

Pentru a intampina sarbatorile de iarna, municipalitatea sibiana a demarat o serie de pregatiri pentru a da Sibiului o atmosfera potrivita, mai ales in contextul in care, anul 2007 are o tripla valenta pentru sibieni: aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, statutul de Capitala Culturala Europeana pe care orasul nostru il are in 2007 si trecerea in noul an.

Scooter n-are unde dormi la Sibiu de Revelion si nu mai vine (11 decembrie 2006)

Pentru că în Sibiu nu există nici un hotel de cinci stele, cei de la Scooter au refuzat să mai concerteze în noaptea de Revelion, susţine primarul Sibiului, Klaus Johannis, citat de Mediafax. Johannis ar vrea să îl înlocuiască pe Scooter cu East 17, formaţia de băieţi cu un succes trecător în anii '90. „Scooter a refuzat să mai vină să susţină un concert la Sibiu în noaptea de Revelion, pentru că nu am avut hotel de cinci stele să-i oferim. Acum suntem în discuţii cu formaţia East 17, pentru a-l înlocui", a declarat Klaus Johannis, citat de Mediafax. Potrivit primarului, la Sibiu vor veni preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Promenada Mall, primul mall din Sibiu - comunicare prin QB Promotion (29 noiembrie 2006)


La jumatatea lunii noiembrie 2006, QB Promotion a dat tonul festivitatilor la deschiderea primului mall din viitoarea capitala culturala europeana. Promenada Mall vine pe piata un brand nou, creat special pentru Sibiu, in cadrul parcului comercial European Retailpark Sibiu, se subliniaza pentru ziarul financiar exclusiv electronic www.SMARTfinancial.ro. QB Promotion a castigat acest cont in urma unui pitch in luna septembrie 2006, solicitat de agentul exclusiv pentru inchirierea spatiilor comerciale ale mall-ului, compania Activ Consulting, birou asociat Cushman & Wakefiled. Activ Consulting asigura servicii de management si marketing pentru intreg complexul European Retailpark Sibiu.

Impozitele pe clădirile firmelor cresc cu până la 70% (22 noiembrie 2006)

În aproape toate oraşele, firmele vor plăti anul viitor impozite mult majorate pentru proprietăţile imobiliare. Excepţie notabilă face capitala, în timp ce Sibiul se află la cealaltă extremă, cu cele mai mari creşteri.

Sibiul va fi anul viitor Capitală Europeană, moment pe care consilierii locali îl întâmpină şi cu un sistem diferenţiat de evoluţie a taxelor locale: lejer pentru populaţie, dar mult mai dur pentru firme. Drept pentru care, încă din luna mai a.c., Primăria s-a grăbit să adopte o hotărâre de consiliu prin care stabileşte menţinerea, în 2007, a impozitelor pe clădirile deţinute de persoane fizice la nivelul anului 2006.

AGImob - program gestiune oferte imobiliare (31 august 2006)

AGImob - program de gestiune a ofertelor imobiliare destinat exclusiv agentiilor.

Aplicatia ofera securitate si sincronizare automata a listei de oferte cu site-ul propriu.

Atentie la buzunare (26 aprilie 2006)

O secventa inedita ce surprinde 4 hoti in flagrant filmata de un colaborator al site-ului nostru in intersectia din centrul orasului. Click pentru a viziona sau descarca filmuletul.

Protectia Consumatorilor - Reclamatii (22 martie 2006)

Cu ocazia zilei de 15 martie, Ziua mondiala a consumatorilor, declarata astfel de Organizatia Internationala a Uniunilor de Consumatori si, recunoscuta de toate statele semnatare ale Rezolutiei O.N.U. nr. 39/248/1985 Principiile directoare privind protectia consumatorilor, A.N.P.C.P.P.S. Romania a lansat serviciul gratuit de informatii si sesizari on-line aliniat la standarde europene .

Credite de casa pentru tineri (2 martie 2006)

Alpha Bank a lansat recent un tip de credit ipotecar inovativ: adresat fie tinerilor aflati la inceput de cariera, fie persoanelor trecute de 45 de ani care vor sa achizitioneze un imobil pentru copii. Sergiu Oprescu, vicepresedintele bancii, ne explica in ce consta exact acest tip de credit.

Creditul se mai adreseaza si persoanelor trecute de 45 de ani si care, teoretic, nu se mai pot angaja la un credit pe termen lung. Acestea pot achizitiona un imobil, in cea mai profitabila perioada a vietii, avand optiunea ca dupa cinci ani sa cumpere imobilul din economii, sa-l vanda sau sa predea stafeta copiilor. Dobanzile la acest tip de credit sunt de 8,5% pentru imprumuturile mai mari de 50.000 de euro si de 8,75% pentru cele de sub acest nivel.

BANCI Creditul nenominalizat cu ipoteca se va dezvolta cel mai rapid (14 februarie 2006)

Dobanzi mici. Sub 10%. Dar numai la anumite banci si in special la creditele pentru locuinta sau cele de nevoi personale garantate cu ipoteca. Sunt principalele tendinte din acest an. Creditele noi vor fi folosite pentru refinantare sau pentru constructii in regie proprie.

Anul 2005 a fost caracterizat prin regandirea politicilor de dobanda si de cost in cazul multor banci de pe piata, majoritatea reducand considerabil dobanda la creditele ipotecare/ imobiliare si la cele de nevoi personale garantate cu ipoteca. Anul 2006 a debutat printr-o masiva reducere a dobanzilor la acest tip de credite.

Cataloagele agentiilor de turism abunda in oferte pentru Ziua Indragostitilor (3 februarie 2006)

Fie ca alegeti Paris, Amsterdam, Viena, Roma sau Barcelona, merita sa cheltuiti cel putin 400 euro de persoana pentru trei zile incarcate de romantism.

Pentru unii, Valentine?s Day inseamna un weekend petrecut intr-un hotel luxos, unde poti comanda sampanie, capsuni si frisca, fara a fi nevoit sa te dai jos din patul imens. Pentru altii, Ziua Indragostitilor echivaleaza cu o excursie intr-un oras romantic. Iar pentru cei mai multi, o combinatie intre cele doua variante.

Basescu l-a lasat fara grai pe seful delegatiei ruse la APCE (26 ianuarie 2006)

Preşedintele Traian Băsescu i-a dat, ieri, la Strasbourg, o replică cel puţin ciudată şefului delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Konstantin Kosacev l-a ?ntrebat, pe Băsescu, după ce şeful statului rom?n a ţinut un discurs ?n plenul APCE, despre situaţia bazelor americane din Rom?nia. Parlamentarul rus a vrut să ştie cum se ?mpacă acordul de amplasare a bazelor americane pe teritoriul Rom?niei cu tratatul privind forţele convenţionale şi, mai ales, cu angajamentul NATO de a nu amplasa forţe combatante substanţiale pe teritoriul noilor state membre.

Zonele metropolitane schimba harta Romaniei (12 ianuarie 2006)

Spatiu pentru extinderea marilor orase, dar si sansa ca standardul de viata din localitatile aflate in umbra acestora sa creasca. Asta promit sa aduca zonele metropolitane, din ce in ce mai la moda in Romania.

De cate ori nu ne-au sarit in ochi diferentele dintre orasele importante si satele aflate in imediata lor apropiere: in mediul urban - asfalt, retele de apa, canal si gaze; la tara, chiar daca uneori e vorba de numai cateva zeci de metri distanta de indicatorul care marcheaza sfarsitul localitatii - noroaie, apa de la fantana, sisteme de incalzire ca acum doua sute de ani.

Dobanzile la lei, dar si la valute, vor continua sa creasca si in 2006 (4 ianuarie 2006)

Excesul de lei de pe piata monetara romaneasca nu are nici o sansa sa se diminueze curand. Interventia BNR pe piata monetara a crescut usor dobanzile, care ajunsesera la 2 - 4%. Tendinta insa va continua. In ce se vor plasa economiile de acum inainte?

Dorinta bancii centrale de a reduce dobanzile pentru a descuraja fondurile speculative externe care au intrat in tara dupa liberalizarea contului de capital au adus deja dobanzile la depozitele bancare la un nivel ridicol.

Despre profesori - cu emotie! (30 noiembrie 2005)

Nici aceasta greva a profesorilor din ultimele saptamani nu a reusit sa aduca in dezbaterea publica marile probleme ale invatamantului romanesc.

Discutiile din mass-media s-au cantonat in schema ?guvernul - rau intentionat si incapabil sa acorde salarii mai mari, profesorii ? eroi care lucreaza in conditii vitrege si cu salarii de mizerie?. Aceleasi discutii emotionale ca si cele despre agricultura, industrie sau pensionari. A-i canoniza la gramada, pe toti profesorii, duce orice discutie intr-o fundatura.

Investitii de bon ton in case cu parfum de epoca (10 noiembrie 2005)

Pana acum, aceste cladiri erau in special inchiriate, deoarece putini au fost cei care si-au asumat riscul de a cumpara un asemenea imobil.

Sala de concerte a fost renovata (3 noiembrie 2005)

Stagiunea de concerte 2005-2006 a Cameratei EUROART, gazduita de Liceul de arta din Baia Mare, va debuta intr-o sala de concerte complet renovata.

Camera de Comert si Industrie Maramures organizeaza (11 octombrie 2005)

Targ specializat in:

  • Tehnica comunicatiilor de date si voce;
  • Hardware;
  • Software si solutii integrate;
  • Multimedia;
  • Sisteme de paza si protectie.

Sarbatoarea Castanelor (30 septembrie 2005)

Sarbatoarea traditionala, organizata de Consiliul Local si Primaria Baia Mare, a debutat astazi, 30 septembrie 2005. Manifestarile cultural sportive si expozitiile cuprinse in program vor fi cel mai bun prilej pentru delectarea si destinderea dumneavoastra.

Accesati stirea completa pentru link-uri catre paginile noastre de poze.

Valoarea creditelor va scadea cu 30% (5 septembrie 2005)

Un bancher occidental spunea recent la o reuniune neprotocolara: ?Intregul sistem bancar romanesc acorda in sase luni (in jur de 10.000 de credite) tot atatea credite cate acorda in acelasi interval o singura banca din Uniunea Europeana?.

Romanii cu venituri mici si medii - cei mai afectati de noile reguli de creditare (2 august 2005)

Incepand de la finele lunii august, prin intrarea in vigoare a noilor norme ale Bancii Centrale, celebrele "credite doar cu buletinul" ar trebui sa dispara de pe piata. Din septembrie va fi mult mai greu sa te imprumuti la o banca, si asta pentru ca Banca Nationala a inasprit conditiile de acordare a creditelor, in speranta domolirii ritmului de crestere a acestora.

Creditele pentru locuinte - tot mai accesibile (25 iulie 2005)

Ultimul an a fost marcat de o creştere accentuată a preţurilor locuinţelor, ceea ce a ?ncurcat multe din planurile celor care intenţionau să-şi ia o casă pe credit. ?n aşteptarea unei stabilizări a pieţei sau chiar a unui ?nceput de scădere a preţurilor ...

Ieftiniri de sezon la imobiliare (18 iulie 2005)

Preturile apartamentelor se reduc pe timpul verii, cand au loc mai putine tranzactii.

Efecte contrare pe real-estate: plecarile in concediu provoaca o scadere de cateva procente, leul greu trage piata in sus.

Feriti-va de proprietarii fantoma (15 iulie 2005)

Piata imobiliara este ?capusata? de falsi proprietari, care vand, pe banda rulanta, in schimbul unor sume atragatoare, locuinte sau terenuri asupra carora nu detin nici un act autentic. Politistii si agentii imobiliari au identificat sase tehnici infractionale care au bagat in buzunarele proprietarilor-fantoma milioane de euro ...

Investitia in terenuri aduce cele mai bune profituri (11 iulie 2005)

?In prezent, se pot cumpara loturi la preturi mici iar in cativa ani valoarea acestora se va dubla sau chiar se va tripla?, arata Spataru. In momentul in care v-ati decis sa investiti in achizitionarea de terenuri, trebuie sa tineti cont si de cateva reguli, astfel incat sa fiti siguri ca nu aruncati banii pe fereastra.

Conditiile noi de creditare incearca sa largeasca accesul la achizitii imobiliare (15 iunie 2005)

Cresterea pretului caselor reduce numarul celor care isi mai permit sa cumpere o locuinta. Pentru a nu-si pierde clientii si afacerea, bancile incearca sa faca mult mai accesibile creditele ipotecare.

Care sunt adevaratele costuri de constructie a unei case (2 iunie 2005)

Construirea sau achizitionarea de case ?pe pamant? a devenit, in ultima perioada, sport national in Romania. Ca urmare, si ofertele de pret ale firmelor de dezvoltare imobiliara sunt pe masura. Practic, pe piata cu greu se pot gasi case in ansambluri rezidentiale sub ...

Cum alegem terenul? (2 iunie 2005)

Pentru a putea construi pe el, terenul trebuie sa indeplineasca cateva cerinte:

Sa fie in intravilanul localitatii. Pozitia acestuia in extravilan presupune introducerea in prealabil in intravilan, prin aprobarea de catre consiliul local a unui plan urbanistic zonal...

Casele de vacanta de zece mii de euro sunt la mare cautare (27 mai 2005)

Persoanele care doresc sa-si construiasca o casa de vacanta pot opta pentru un model "la cheie", realizat de compania harghiteana Apicom, ale carei costuri se ridica la aproximativ 10.000 de euro. Casa are o suprafata de 63 de metri patrati si este realizata din profile din...

Solutii eficiente oferite de ISOtop Enterprise in managementul de proiect (27 mai 2005)

Dupa un an de instabilitate economica si financiara, necesitatea de reorganizare a activitatii este mai mult decat necesara, rentabilizarea si diminuarea pierderilor trebuind sa fie o prioritate pentru mediul de afaceri romanesc.

Pentru ca reclama ta sa apara mai jos contacteaza-ne folosind pagina de contact

Portalul Judetului Salaj Anunturi Baia Mare Agentii Imobiliare Baia Mare Constructori Online