www.anunturisibiu.ro
Sectiuni
> Home
> Imobiliare
> Auto
> Anunturi Diverse
> Pensiuni
> Restaurante
> Hoteluri
> Catalog Firme
> Informatii utile
> Carte de telefon
Autentificare
· Parola uitata?
· Inregistrare
Gazduire DAVA Solutions
AC Helcor sprijina donatorii de sange
Reclama
AC HELCOR: pilon al producţiei de medicamente romaneşti

In perioada 13-16 octombrie 2010, Societatea de Ştiinţe Farmaceutice din Romania şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Targu Mureş au organizat cea de a XIV-a ediţie a Congresului Naţional al Farmaciştilor. Tema Congresului a fost 'Farmacia romanească de azi, pregătită pentru schimbările de maine?' Intr-o atmosferă in care elitele au susţinut teme şi abordări foarte interesante şi inedite, Compania AC HELCOR din Baia Mare a confirmat adevărata valoare şi respectul de care se bucură printre 'cunoscători' (farmacişti, medici, cadre universitare sau medicale). Nume cu rezonanţă precum prof. univ. dr. Sorin Leucuţa, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Farmaceutice din Romania şi prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Targu Mureş au fost mentorii unui 'regal' medical in care firma băimăreană s-a detaşat intre producătorii de medicamente şi suplimente alimentare de la nivel naţional.

Standul Companiei AC HELCOR a captat atenţia vizitatorilor, arătand o dată in plus că este mai cunoscută şi apreciată de farmaciştii şi medicii din ţară, decat de publicul maramureşean.

La ediţia din acest an, a fost invitat şi ministrul Sănătăţii Cseke Attila, care a declarat că 'Şcoala farmaceutică romanească produce farmacişti, dar a condus şi la dezvoltarea industriei farmaceutice in Romania. Avem astăzi mai multe fabrici de medicamente in Romania, ceea ce inseamnă foarte mult, atat pentru sistemul medical, cat şi pentru economia romanească. Fabrici care produc apreciatele medicamente generice, care pot fi o soluţie pentru tratamentul pacienţilor', a concluzionat ministrul Sănătăţii Cseke Attila.

'Farmaciştii reprezintă o forţă in societatea romanească pentru că au curaj. Au fost primii care după Revoluţie s-au privatizat. Farmaciştii sunt printre pilonii de bază ai cercetării ştiinţifice şi ai invăţămantului medical din Romania. Fără farmacişti nu am putea, noi medicii, să facem multe, pentru că intotdeauna ne uităm inspre farmacii, ce a apărut nou.' a amintit in deschidere dl. prof. dr. Constantin Copotoiu, rector UMF Targu Mureş.

Incă din prima zi a Congresului, Compania AC HELCOR a susţinut prin dna preşedinte, director general Elena Pop o prezentare a traseului celor 20 de ani de excelenţă celebraţi de curand. 'In anii 80-90, ne confruntam cu o criză de medicamente de nedescris. 75% dintre medicamentele esenţiale lipseau din farmacii. Medicii prescriau medicamentul dorit şi in paranteză un inlocuitor, iar farmacistul era nevoit să elibereze un inlocuitor al inlocuitorului. Preparam diferite reţete magistrale şi elaborări din substanţe existente la receptură, ceea ce insemna studiu intens şi răspundere enormă, dar toate acestea din dorinţa de a ajuta oamenii bolnavi.

In aceste condiţii in anul 1990 am pornit la drum cu deviza: Eu vreau să ajut oamenii şi cu un credit enorm de la bancă. Am adus medicamente de la unităţi de producţie din ţara care mai aveau, pentru a face faţă cerinţelor populaţiei. Văzand nevoile foarte mari de medicamente ale oamenilor am inceput microproducţia. Am achizitionat o maşina de comprimat, o maşina de umplut capsule de laborator, matriţe de turnat supozitoare. De fapt, acesta a fost inceputul microproducţiei farmaceutice. S-a simtit nevoia de a infiinţa o unitate de productie şi am infiinţat firma AC HELCOR.

Am autorizat două produse, Diclofenac şi Piroxicam, pe care in primul an le-am fabricat la scară industrială la una din unităţile de producţie din Bucureşti. In acelaşi timp ne-am amenajat unitatea proprie de producţie şi am căutat informaţii tehnologice la toate sursele posibile: - in baza de date Medline Bucureşti,- la bibliotecile facultăţilor de Farmacie şi Chimie, - am vizitat şi alte Laboratoare de Microproducţie din ţară. Insă datele legate de producţia de medicamente colectate astfel, păreau insuficiente, motiv pentru care, prin mijloacele de căutare am luat legătura cu editura de cărţi farmaceutice INTERPHARM PRESS, din SUA, care a trimis mai mullte volume cu ultimele noutăţi in producţia farmaceutică, fapt ce m-a incurajat să dezvolt mai departe producţia. Aceste cărţi au avut o importanţă crucială in dezvoltarea firmei.

Pe masură ce veniturile au crescut, ele au fost investite in totalitate in procurarea de aparatură de capacitate mai mare. Astfel, posibilităţile de producţie au crescut şi a trebuit să ne orientăm din punct de vedere al spaţiilor, prin achiziţionarea unui spatiu care s-a pretat la instalarea echipamentelor achiziţionate. Ne apropiam din ce in ce mai mult de productia industrială. A devenit tot mai stringentă nevoia de a intra in normele şi standardele europene de producţie, GMP, motiv pentru care am investit intr-un nou spaţu şi in aparatură ultramodernă, care a permis şi certificarea in anul 2000. Am fost printre primele unităţi certificate GMP de către Agenţia Naţională a Medicamentului, cu care am colaborat şi colaborăm in bune condiţii. Menţionăm că am fost inspectaţi şi de către Ogyi, Agenţia Medicamentului din Ungaria, unde facem export. Am rămas şi rămanem unitate de producţie de generice, inscriindu-ne in standardele de calitate europeană. După 20 de ani AC HELCOR a devenit unitate de producţie model, utilă pieţei farmaceutice. Cu o strategie pe termen lung şi planuri solide de viitor HELCOR işi intăreşte angajamentul de continuitate şi excelenţă.

Am ţinut legătura cu facultăţile, colaborand in studii de stabilitate, studii de formulare şi reformulare, şi studii de bioechivalenţă. Şi actualmente colaborăm cu unele catedre ale facultăţilor de Farmacie din ţară. Revenirea la ALMA MATER este totdeauna de bun augur. Personalul de producţie, de distribuţie şi de administraţie s-a format din mers şi astăzi fac faţă la toate provocările. Cei peste 100 de angajaţi işi fac datoria in mod onorabil şi fac eforturi pentru a face faţă cerinţelor tot mai complicate ale pieţei farmaceutice de la noi.'- a mai amintit dna preşedinte Elena Pop.

A urmat 'Studiul de stabilitate a produselor medicamentoase Betaprol 50mg, respectiv 100mg' a cărui conferenţiari sunt dna farm. dr. Anca POP şi dna farm. dr. Ana CANDIDATU. Sala a fost neincăpătoare, iar atenţia de care s-a bucurat dizertaţia a fost impresionantă. Ca o concluzie la aceste discursuri, dl. dr. chirurg Coriolan POP a făcut o paralelă intre profesia de chirurg şi cea de farmacist 'ambele profesii presupun mult risc in luarea de decizii, decizii care privesc sănătatea şi chiar viaţa oamenilor. Dacă sunt abordate cu profesionalism şi multă responsabilitate, ambele iţi aduc multe satisfacţii'. Cu această ocazie, Compania Farmaceutică AC HELCOR a lansat pe piaţa suplimentelor alimentare primul 'Resveratrol' produs in Romania, antiinflamator, antitumoral, antioxidant, hepatoprotector, antiaging şi cu rol profilactic. Cercetările ştiinţifice au pornit de la faptul că francezii au incidenţă mai mică in bolile cardio-vasculare, datorită faptului că sunt mari consumatori de vin roşu. Un comprimat de 50 mg Resveratrol produs de Compania AC HELCOR este echivalentul a 25 l vin, fără a produce efectele nocive ale alcoolului. Aşadar, HELCOR se reinventează şi ţine pasul cu cele mai noi descoperiri in domeniul medical! In loc de concluzie, putem spune că AC HELCOR a folosit 'reţeta' corectă, 'dozand' in părţi egale profesionalismul, priceperea, perseverenţa şi dorinţa de a prospera, astfel ridicand cu incă o treaptă nivelul său calitativ şi competitiv!

Doina MACOVEI
Pentru ca reclama ta sa apara mai jos contacteaza-ne folosind pagina de contact

Portalul Judetului Salaj Anunturi Baia Mare Agentii Imobiliare Baia Mare Constructori Online